Η Κατερίνα Στεφανίδη για άλλη μια χρονιά αγωνίζεται στο σπίτι της, στο 18ο Filothei Women Gala

Το επί κοντώ θα είναι δίχως αμφιβολία το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο φετινό 18o Filothei Womena Gala (Τετάρτη, 31/5). Η παρουσία της «χρυσής» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Κατερίνας Στεφανίδη, αν μη τι άλλο δίνει κύρος και αυξάνει στο κατακόρυφο το αγωνιστικό ενδιαφέρον της διοργάνωσης. Άλλωστε η Κατερίνα Στεφανίδη θα έρθει στην Ελλάδα όχι για να δει…φίλους και γνωστούς, αλλά για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο από το περσινό 4,86 μ., που αποτελεί την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ανοιχτό στίβο. Η Στεφανίδη έχει ατομικό ρεκόρ 4,90 μ. από τον χειμώνα του 2016, ενώ ήδη στη διάρκεια της θερινής περιόδου έχει ξεπεράσει τα 4,80 μέτρα.

Για τη Στεφανίδη η επιδίωξη μιας καλής παρουσίας στο Women Gala έχει διπλή σημασία, αφού πέραν του ότι θα δείξει τις διαθέσεις της ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, θα έχει καταφέρει να το πετύχει στο στάδιο του συλλόγου μας, στο χώρο που πέρασε πολλές προπονητικές ώρες στην αρχή της καριέρας της.

Προκειμένου να γίνει ένας δυνατός αγώνας εξασφαλίστηκε η συμμετοχή μιας εκ των κορυφαίων αθλητριών της Ευρώπης την τελευταία τριετία, της Νικόλ Μπούχλερ. Η αθλήτρια από την Ελβετία έχει ατομικό ρεκόρ 4,80 μ., ενώ ήταν έκτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του κλειστού στο Πόρτλαντ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία και της Μιχαέλα Μέιγερ (Σουηδία), της αθλήτριας που κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και έχει ατομικό ρεκόρ 4,62 μέτρα. Η Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη ξεκίνησε καλά τη χρονιά και ευελπιστεί πως θα μπορέσει να ανέβει πάνω από το φετινό της 4,35 μέτρα. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 4,50 μέτρα. Η Ελένη Πόλακ αποτελεί το νέο όνομα στο επί κοντώ. Η αθλήτρια έχει ρεκόρ 4,35 μ., ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες, που ανήκουν στον ΑΟ Φιλοθέης, στο σωματείο μας, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» μια μεγάλη αθλητική Κυψέλη. Η προσπάθεια μας, η συμβολή του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού και η στήριξη των χορηγών έχουν ανεβάσει υψηλά τoν πήχη τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στη διοργάνωση αγώνων. Το Filothei Women Gala, το επιβεβαιώνει περίτρανα, αφού εκτός από υψηλές επιδόσεις, καταφέρνει να κινηθεί υψηλά και σε οργανωτικό επίπεδο.

Το 18ο filothei Women Gala διοργανώνεται από τον ΑΟ Φιλοθέης, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την άδεια του ΣΕΓΑΣ. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι η Stoiximan.gr, χορηγός η Amstel free και υποστηρικτές οι Adidas και SOKKIA Hellas.

 

Please follow and like us: