Η συνέντευξη Τύπου για το 18ο Filothei Women Gala

Η συνέντευξη Τύπου για το 18ο Filothei Women Gala δόθηκε σήμερα στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη. Παρούσες ήταν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες του αγώνα, Βούλα Παπαχρήστου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Λίλη Αλεξούλη και Ιωάννα Ζάκκα.

Στο πάνελ βρέθηκε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, o υπεύθυνος χορηγιών της Stoiximan.gr, Γιώργος Κυπραίος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος και ο διευθυντής της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε με καθυστέρηση στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης»  – με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος –  καθώς  ήρθε τελικά στην Ελλάδα μία ημέρα αργότερα, εξαιτίας καθυστέρησης σε μετεπιβίβαση πτήσης.

Παντελής Ξυριδάκης (Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού ): «Σας καλωσορίζω στο ιστορικό στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης». Ο Δήμος μας είναι μεγάλος χορηγός γιατί είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα σε σωματεία, που στηρίζουν τον αθλητισμό και τα παιδιά. Το Gala είναι μια ιστορική διοργάνωση, στην οποία κατά καιρούς έχουν αγωνιστεί κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού. Φέτος ανάμεσα στις αθλήτριες που θα αγωνιστούν είναι η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. Ευχαριστούμε τον ΑΟ Φιλοθέης για την χαρά που μας δίνει μέσα από αυτή τη διοργάνωση».

Ο κ. Ξυριδάκης αναφέρθηκε και στη δράση του Δήμου να στηρίξει αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  «Μέσα από το πρόγραμμα προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα και να στηρίξουμε αθλητές και αθλήτριες, που θέλουν να φτάσουν στο Τόκιο. Ελπίζουμε η προσπάθεια μας να γίνει οδηγός και για άλλους Δήμους».

Παναγιώτης Δημάκος (αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Σαν ομοσπονδία στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε το Filothei Womena Gala, που αποτελεί διαφήμιση για τον ελληνικό στίβο σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας θα έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα αφού σε αυτόν μετέχουν και μικρές αθλήτριες. Η στήριξη των χορηγών είναι σημαντική, όπως και του Δήμου. Εμείς θέλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι δίπλα μας».

Γιώργος Κυπραίος (υπεύθυνος χορηγιών Stoiximan.gr): «Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Filothei Women Gala. Μια διοργάνωση που έχει κερδίσει με τη συνέπεια της τον κόσμο του αθλητισμού. Με το Gala εγκαινιάζουμε την παρουσία μας στις μεγάλες διοργανώσεις στίβου. Παράλληλα έχουμε την τύχη να αγωνίζεται σε αυτήν, μια δική μας αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη. Μια αθλήτρια, που μας τιμά με την συνεργασία μας και με την οποία θα είμαστε μαζί, τουλάχιστον μέχρι το 2020. Οι άνθρωποι της Φιλοθέης έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν καλό αγώνα».

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ): «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ στο Filothei Women Gala, σε έναν αγώνα, που κάνει το σωματείο μου, ο ΑΟ Φιλοθέης. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα, που θα κάνω στην Αθήνα, αφού το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει στην Πάτρα. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι υψηλό με την παρουσία των Μπούχλερ και Μέιγερ, αλλά και των υπολοίπων αθλητριών από την Ελλάδα. Προσκαλώ τους φίλους του στίβου να έρθουν στο στάδιο και να μας χειροκροτήσουν».

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν): «Είναι η 8η χρονιά που θα πάρω  μέρος στη διοργάνωση. Θα γίνει ένας καλός αγώνας με συμμετοχή αθλητριών επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων, όπως η Κόστα και η Σαλαντούχα, που μάλιστα είναι και καλές μου φίλες. Περιμένω με ανυπομονησία την στήριξη του κόσμου».

Χάιδω Αλεξούλη (μήκος) : «Είναι η τρίτη μου χρονιά στο Filothei Women Gala. Πρόκειται για ένα ευχάριστο μίτινγκ. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους χορηγούς, που έχουν πετύχει να κάνουν έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, σε ένα οικογενειακό στάδιο και η συμμετοχή στον οποίο μας ανεβάζει την διάθεση και την ψυχολογία».

Ιωάννα Ζάκκα (ύψος):  «Ανυπομονώ να αγωνιστώ στη Φιλοθέη, σε ένα μίτινγκ αφιερωμένο στις Γυναίκες. Θα επιδιώξω να κάνω έναν δυνατό αγώνα και να κυνηγήσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23».

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.): «Όπως σε κάθε κούρσα έτσι και σε αυτήν θα προσπαθήσω να κάνω μια καλή εμφάνιση. Το επίπεδο της διοργάνωσης θα είναι  υψηλό , στον αγώνα θα πάρουν μέρος οι κορυφαίες αυτή τη στιγμή αθλήτριες η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου. Για μας ο αγώνας της Φιλοθέης θα είναι μια γιορτή για τη γυναίκα».

Please follow and like us: