FILOTHEI WOMEN GALA – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το 17ο «Women Gala» στη Φιλοθέη υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις, ρεκόρ, αλλά και εκπλήξεις. Την Τρίτη το μεσημέρι σε αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη και πλειάδας Ελληνίδων πρωταθλητριών που θα μετάσχουν στον αγώνα της Τετάρτης.

Το πάνελ γέμισε κορυφαίες αθλήτριες, την Κατερίνα Στεφανίδη, τη Βούλα Παπαχρήστου, τη Λίλη Αλεξούλη, την Ελισάβετ Πεσιρίδου και την Ιωάννα Ζάκκα.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην πόλη: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που φιλοξενούμε ένα ακόμη Γκαλά Γυναικών και ακόμη μεγαλύτερη χαρά που έχουμε ξανά την Κατερίνα Στεφανίδη, που είναι αθλήτρια του συλλόγου μας. Παρά την οικονομική κρίση, για άλλη μια χρονιά διοργανώνεται το μίτινγκ και έχουν περάσει 17 χρόνια που διεξάγεται ανελλιπώς. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές».

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης, κ. Γιάννης Προβελέγγιος δήλωσε: «Φέτος, εκτός από τη διοργάνωση του 17ου Γκαλά Γυναικών, γιορτάζουμε και τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΑΟ Φιλοθέης, που εμπνευστής και ψυχή του ήταν ο Στέλιος Κυριακίδης», είπε ο παλιός Βαλκανιονίκης του ύψους, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τους αγώνες.

Τέλος, για τη σημασία των αγώνων και καλώντας τον κόσμο να τους παρακολουθήσει αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Γεράσιμος Μαζαράκης.

Το λόγο πήραν μετά οι πρωταγωνίστριες, μερικές από τις καλύτερες αθλήτριες που θα πάρουν μέρος. Όλες υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και ελπίζουν σε καλές επιδόσεις και κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους.

Ιωάννα Ζάκκα (πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος- αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης): «Εύχομαι καλή επιτυχία στις αθλήτριες. Οι στόχοι μου φέτος είναι να έχω μια ανοδική πορεία και να καταφέρω, γιατί όχι, να περάσω το 1,90μ.».

Λίλη Αλεξούλη (πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος): «Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που αγωνίζομαι και πέρσι ξεκίνησα από τη Φιλοθέη με ένα ατομικό ρεκόρ, γιατί όχι να πετύχω κάτι ανάλογο».

Ελισάβετ Πεσιρίδου (πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια): «Μολονότι υπάρχει η οικονομική κρίση, συγχαίρω τους διοργανωτές που καταφέρνουν να κάνουν το μίτινγκ, αυτό τον σπουδαίο αγώνα για τη γυναίκα, αυτή τη γιορτή. Θα γίνει μια καλή κούρσα στα 100μ. εμπόδια και ελπίζω σε μια καλή επίδοση».

Βούλα Παπαχρήστου (πρωταθλήτρια στο τριπλούν): «Μετά από πολλά ταξίδια, επιτέλους ένας αγώνας επί ελληνικού εδάφους και χαίρομαι γι” αυτό. Θέλω να κάνω ένα καλύτερο φετινό ρεκόρ. Κρατάω το ατομικό (γελάει) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο».

Κατερίνα Στεφανίδη (πρωταθλήτρια στο επί κοντώ): «Να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές και χαίρομαι που επιστρέφω μετά το 2007. Από το 2003 μέχρι το 2007 αγωνιζόμουν συνεχώς στη Φιλοθέη και μετά τα συνεχόμενα ταξίδια στο εξωτερικό χαίρομαι που θ” αγωνιστώ στο Γκαλά. Είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να πάω ψηλά».

Ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουτλος στάθηκε σε δύο σημεία, στην καινοτομία που θα συνεχιστεί και φέτος, να διεξάγεται παράλληλα το τριπλούν και το μήκος γυναικών και στο γεγονός ότι το Γκαλά φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά Ιούνιο. Επίσης, επεσήμανε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε από τα φυτώρια του ΑΟ Φιλοθέης.

Τα διαδοχικά ύψη στο άλμα επί κοντώ θα είναι :

3,60m, 3,80m, 3,95, 4,05m, 4,10m και στη συνέχεια ανά 5cm

Τα διαδοχικά ύψη στο άλμα σε ύψος θα είναι :

1,60m, 1,65m, 1,70m, 1,75m, 1,79m, 1,83m, 1,87m, 1,90m, 1.93m, 1,95m και στη συνέχεια ανά 2cm

«fotos Koutroumanos»

Να υπενθυμίσουμε το πρόγραμμα του Γκαλά Στίβου Γυναικών, που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο «Σ. Κυριακίδης». Το meeting θα μεταδοθεί ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση 5μ.μ.-7μ.μ.

 

16.10                           ΥΨΟΣ ΠΚ-Κ-Ν

16.15                           ΜΗΚΟΣ ΠΚ-Κ-Ν

17.00                         ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ gala

17.10                           100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)

17.15                         ΥΨΟΣ gala

17.20                         ΜΗΚΟΣ gala – ΤΡΙΠΛΟΥΝ gala

17.25                         100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ gala

17.40                           50μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ  (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)

18.20                         100μ. ΑΠΛΑ ΠΚ-Κ-Ν

18.40                         100μ. ΑΠΛΑ    gala

Please follow and like us: